top of page
betz kastanjeboom 131_3188_2.jpg

Food For Trees

Groei jij ook zo van de kracht van eeuwenoude bomen? Wil jij mee de verantwoordelijkheid opnemen om volgende generaties ook natuur-wijsheid te laten ervaren? Wil jij graag jouw groeisprong kracht bij zetten door een stevige boom te laten wortelen? 

Als eerste Food for Trees project werd de Heerlijckyt van Elsmeren gekozen. Het arboretum van dit eeuwenoude kasteeldomein heeft momenteel extra financiering nodig om ook de volgende eeuwen een krachtplek te kunnen blijven voor haar gasten.

 

Bomen volgen geen economisch model maar er zijn wel véél centen nodig om ze aan te planten én te onderhouden. Eén grote boom voor de toegangsdreef van de Heerlijckyt kost bijvoorbeeld €750 voor de eerste 3 jaar.  En zo hebben we er de volgende 10 jaar nog 200 te gaan. Elke bijdrage is dus zeer welkom!

Jaarlijks brengen we via een nieuwsbrief verslag uit van wat we met de ingezamelde giften realiseerden. En natuurlijk mag je ten alle tijden komen kijken naar 

Bomen laten groeien kan op vele manieren:

Image by Maros Misove

Geef een blaadje

Wil jij uit dankbaarheid voor wat je op de Heerlijckyt mocht ervaren, ook jouw blaadje bijdragen?

 

Als gast op de Heerlijckyt kan je bij het afrekenen van je kamer of je consumpties een kleine gift doen om de natuur, de bomen en de vijvers ecologisch en sociaal te blijven onderhouden.

 

Dat kan al vanaf 10€ per dag via de QR code op de Heerlijckyt of via een vrijwillige donatie op rekeningnummer KBC BE40 7330 6133 6463, met vermelding “gift”.

Neem je deel aan één van de ontmoetingsmomenten op de Heerlijckyt (Fantastic Fridays, Wheel of Wires,...) dan wordt bovendien de helft van je inschrijvingsgeld gedoneerd aan dit groene project.

Geef een twijgje of tak

Losse vrijwillige gift

Vanaf €25-250 kan je een losse vrijwillige gift doen op rekeningnummer KBC BE40 7330 6133 6463, met vermelding “gift.

Sponsorfactuur

Vanaf 750€ excl btw kan je een sponsorfactuur krijgen. Bovendien vermelden we dan jouw naam met een passende quote op een boomplaatje langs de toegangsdreef.  Stuur ons een mailtje met je facturatiegegevens en we maken er werk van.

Vele blaadjes maken een sterke tak

Organiseer je een feest op de Heerlijckyt, dan kan je jouw gasten sensibiliseren en aanmoedigen om een donatie te doen ten voordele van dit project. Het verzamelde geld kan je overmaken als gift op bovenstaand rekeningnummer. Zo kunnen ook volgende generaties het leven blijven vieren onder eeuwenoude bomen.

Image by name_ gravity
betz kastanjeboom 131_3188_2.jpg

Doe een boom groeien
terwijl je in groep 
heerlijck dineert of overnacht

Wil je samen met collega's, vrienden, familie,... een genereuze gift koppelen aan een betekenisvol samenzijn op de Heerlijckyt van Elsmeren? Een reünie na een jaaropleiding, het vieren van een mijlpaal in je leven, of gewoon, het plezier om te genieten van heerlijck menselijke warmte. Ontdek onze formules:

Food For Trees Diner

Kom samen met minimum 8 mensen en genereer samen 1 boom en veel plezier.

Je betaalt €150 pp.

Dit omvat een 3-gangendiner incl. drankenforfait en een gift van €100€ pp. 

  • Vanaf 8 p krijg je als groep ook een quote en vermelding langs de dreef. 

  • Vanaf 15 p zorgen we voor een uurtje muzikale of poëzie omlijsting in het salon.

 

Overnachting op de Heerlijckyt

Geniet van een verkwikkende slaap op een bijzonder kasteeldomein en  word wakker met zicht op de bomen die andere weldoeners eeuwen geleden hebben geplant. 

Je betaalt hiervoor €350 pp.

Deze formule is voor min. 6 personen.​​

Plant samen een bos

Naast financiële hulp is ook jouw praktische hulp als enthousiasteling zeer welkom. Met de tijd en energie van vele mensen samen, realiseren we zo een heerlijck voedselbos en permacultuurveld.

 

Op termijn voeden we daarmee de keuken en de gasten van de Heerlijckyt. En daarna is het de bedoeling dat we ook op ander plekken zulke initiatieven mee kunnen grond geven. 

 

Wil je regelmatig komen helpen als vrijwilliger, wees welkom of hou de kalender in het oog voor de volgende SamenWerkDagen.

Image by Andres Siimon

Kleine lettertjes

Ter info, om praktisch boekhoudkundig in orde te zijn, kan je kiezen:

  1. Je ‘schenkt’ een boom, als een soort van wilde weldoener, zonder ‘wederdienst’ (behalve dat plaatsje in de hemel). Je krijgt geen factuur en we dragen geen 21% BTW af. Je gift gaat rechtstreeks naar de boom.
    Voorlopig nog zonder fiscaal attest, die aanvraag loopt en duurt nog een paar jaar.  Kleinere giften ter waarde van flinke takken of stevige wortels worden uiteraard ook in dank aanvaard.
     

  2. Je ‘sponsort’ een boom twv €750,  jij of je organisatie krijgen een Heerlijck naambordje met een mooie quote als ‘wederdienst. We maken een factuur en we rekenen dus 21% btw erbij. En natuurlijk mag je ook meerdere bomen sponsoren of kiezen voor een vrij bedrag vanaf 750€.

Luchtofoto dreef 1.jpg
bottom of page